Zpravodajský report z Olomouckého kraje

Jejich jídla vrací zákazníky na dovolenou. V Olomouci se otevřela pobočka Bombay Express

Když přijel zakladatel Santosh Rana před léty do Čech, nejspíš netušil, že postupně založí značku, která v roce 2023 bude mít 10 poboček po celé republice, jednu ve Vídni a další i na Slovensku. Na konci listopadu otevřeli manželé Pánkovi desátou pobočku restaurací Bombay Express.

Pánkovi uplatňují v Olomouci zkušenosti z provozu jejich první pobočky. Z deseti poboček značky Bombay Express mají na starosti dvě z nich. „Je to propojené, manželův táta začal pracovat v devadesátkách s nábytkem. Dodávali komerční interiéry pro pobočky v obchodních centrech, a tak se k Bombay Express dostali. Většina poboček prošla rukama mého tchána,“ začíná Ivana Pánková příběh o tom, jak se dva ekonomové dostali ke gastronomii.

„Tím, že mě baví gastronomie a vaření, dostali jsme se k první pobočce, kterou máme v Plzni. V březnu to budou čtyři roky, otevřeli jsme sedm dní před první vlnou covidu, a ustáli to,“ doplňuje manželku Tomáš Pánek.

Nabídka Bombay Express je pestrá, na své si přijdou vegetariáni i milovníci masa. Bombay Express nabízí především severoindická jídla. „Chodí za námi zákazníci, kteří nám děkují, že jsme je chutěmi vrátili do Indie, třeba na dovolenou,“ vysvětluje Pánková a popisuje, kde se bere autenticita chutí v restauracích Bombay Express: „Koncept funguje tak, že pokud chceme autentické jídlo, potřebujeme jako kuchaře opravdové Indy. Stojíme si za tím, že nikdo neuvaří indické jídlo lépe, než Indové samotní.“

Pobočka se otevřela 29. listopadu, už nyní si ale místo v olomoucké Šantovce a místní zákazníky Pánkovi pochvalují. „O moravskou pobočku jsme usilovali dlouho, najít místo v obchodním domě je ale těžké. Šantovka pro nás byla jasná volba, je to pro nás nejprestižnější obchodní centrum a zájem jsme měli už před víc než dvěma lety. Navíc tady bydlíme, máme centrum obhlédnuté, víme, že to tady žije,“ popisuje začátky v Olomouci Pánek.

Naše jídlo je exotika, ale lidé na Olomoucku jej znají. Spousta lidí, co sem chodí, nám od otevření říká, že znají značku z Prahy. Často nám zákazníci říkají, že takové jídlo tady chybělo, chodí k nám lidé z byznysových center v okolí a rádi zkouší i nové chutě. Zatím máme pozitivní reakce,“ doplňuje Ivana Pánková.

Sezónní nabídka i mobilní aplikace Bombay Express

Nabídka je dána společným konceptem s dalšími pobočkami, na jaře bývají saláty, na podzim míváme jídla z dýně, v létě si u nás dáte snacky,“ vypočítává manažerka pobočky s tím, že Bombay Express myslí i na zákazníky, kteří chodí pravidelně, ale zároveň je baví objevovat nová jídla. „Máme stálou nabídku a v pracovních dnech míváme denní nabídku do vyprodání, takže kdo k nám chodí pravidelně, nemusí jíst pořád stejná jídla ze stálé nabídky.“

Na rozdíl od některých jiných poboček má ta olomoucká také vlastní posezení. Pokrmy se připravují přímo tady v Šantovce, a to od prvního umytí květáku, až po poslední tepelnou úpravu. Nyní připravuje olomoucká pobočka také spuštění vlastního rozvozu.

„V prvním kvartálu roku 2024 chceme spustit rozvoz, přes běžné rozvozové služby i přes nás. Máme také svou mobilní aplikaci, kde funguje i věrnostní program,“ zmiňuje novinky Pánková a vysvětluje, co všechno mobilní aplikace umí: „Pokud si zákazník od nás pravidelně objednává, sbírá body, které pak vymění za slevy. Taky míváme happy hour, o které vědí jen zákazníci s aplikací. Není to jen donášková aplikace, zákazník si přes ni může taky objednat jídlo na konkrétní čas, my jej připravíme a zákazník si jej sám vyzvedne bez čekání ve frontě.“

Související články

Olomoucký kraj

Olomoucký kraj čeká úbytek obyvatel. Do roku 2080 klesne jejich počet pod 500 tisíc

Počet obyvatel Olomouckého kraje by měl podle odhadu Českého statistického úřadu (ČSÚ) do konce roku 2080 klesnout z loňských bezmála 633 tisíc na 471...

Tohle letos ŘSD dokončí. Stavbaři čekají na oteplení

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v Olomouckém kraji se pro letošní rok chystá na dokončení osmi staveb. Ty jsou nyní v pokročilé fázi stavebních...

Počet nemocných stoupl. Hygienici mluví o epidemii

Počet nemocných v Olomouckém kraji opět mírně vzrostl, a to o 5,7 procenta oproti předchozímu týdnu. Hygienici nyní evidují 2 336 případů na 100...

Cena za nejlepší dort zůstává v Jeseníku. Vyhrála studentka z místní školy

Tradiční cukrářské klání O Priessnitzův dortík se opět konalo v Jeseníku. Cukrářská soutěž pro střední školy zaujala 16 soutěžících z 15 škol. Letos vyhrála...

Nejnovější

Olomoucký kraj čeká úbytek obyvatel. Do roku 2080 klesne jejich počet pod 500 tisíc

Počet obyvatel Olomouckého kraje by měl podle odhadu Českého statistického úřadu (ČSÚ) do konce roku 2080 klesnout z loňských bezmála 633 tisíc na 471...

AKTUÁLNĚ: Na D46 hoří poštovní vůz. Úsekem už projedete

Úsek dálnice ve směru z Olomouce do Prostějova je průjezdný. Důvodem je požár nákladního vozidla, a to na 30. km dálnice D46. Policie směr...

Tohle letos ŘSD dokončí. Stavbaři čekají na oteplení

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v Olomouckém kraji se pro letošní rok chystá na dokončení osmi staveb. Ty jsou nyní v pokročilé fázi stavebních...

Brikety zmizely během chvíle. Lidé po povodních čekají na další dodávky dřeva

S obrovskou poptávkou po briketách i palivovém dříví se i půl roku po povodních setkávají neziskové organizace na Jesenicku, jehož oblast loni na podzim...

Volejbalisti chystají ples. Akce podpoří mládežnické týmy

Olomoucký volejbalový klub pořádá ples. První ročník akce, která má propojit mladé volejbalové hráče, rodiče i organizátory, se chystá na 15. března. Ples se...

SOUTĚŽ: Vyhrajte lístky na Prostějovský ples

Chcete vyhrát vstupenky na vyhlášený Prostějovský ples? Společenská událost, na které vystoupí Janek Ledecký nebo kapela 9K Band, se koná 21. února. S Olomouckým...

Vychází nové číslo AZ magazínu. Co v něm najdete?

Nové číslo magazínu Akce Zábava už je na stáncích. Přinášíme krátký přehled toho, co v únorovém výtisku zjistíte. A to nejlepší? Na výdejních místech...

Olomoucký masopust se blíží. Průvod masek, jarmark i zabijačkové hody

V polovině února ožije centrum Olomouce masopustem. Letos se chystá už jeho šestý ročník. Chybět nebude tradiční průvod a rej masek, jarmark s regionálními produkty,...